HOME ACTUEEL WEDSTRIJDEN VRIJWILLIGERS VERENIGING CONTACT
Maak uw keuze:

 • Nieuws
 • Uitslagen
 • Foto's
 • De Sont
 • Foto's:

  + 2018
  + juli
 • Jeugdzeildag 2018
 • + mei
 • Zwembad training Jeugd mei 2018
 • Dutch Youth Regatta 2018
 • + 2017
  + november
 • IFKS Slotwedstrijden Heeg 2017
 • + augustus
 • WK Splash Lelystad 2017
 • + juli
  + mei

  22 2017, Aankondiging 5e Dutch Quarter Ton Cup

  Inleiding
  Vanaf het eind van de jaren ’60 functioneert de ¼ ton klasse als een van de meest succesvolle zeilklassen die er wereldwijd is. Bijna alle beroemde ontwerpers van nu zijn ooit gestart met het ontwerpen van ¼ tonners. Vaak werd een prototype door professionele zeilers naar de overwinning gezeild, waarna de productie op gang kwam. Veel mensen kennen ook wel de Spirit 24 (winnaar 1967), de Ecume de Mer (1970 en 1972), de Eygthene 24 (1973), de Albin Accent (1974), de Manzanita (1977), de Drifter 25, Westerly GK24, Zeeton 24 en natuurlijk het Waarschip ¼ ton. Stuk voor stuk goed ontworpen en goed zeilende bootjes!

  In de jaren ’70 zeilden deze bootjes in Nederland regelmatig wedstrijd. Velden van meer dan 20 bootjes waren geen uitzondering. Een hele tijd hebben maar weinig ¼ tonners wedstrijd gezeild, maar daar kwam in 2013 verandering in toen tijdens de Lenco Regatta de eerste Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) werd georganiseerd. Vooraf hadden zich meer dan dertig ¼ tonners ingeschreven. Helaas gooiden de weergoden roet in het eten door de zeilers te trakteren op een hele week windkracht 7. Een aantal ¼ tonners heeft Lelystad helaas niet kunnen halen. Toch was het evenement een groot succes en de organisatoren besloten snel hier mee verder te gaan. Dit jaar wordt de vierde editie georganiseerd. Het evenement is inmiddels uitgegroeid naar een kleine competitie, speciaal voor de vele jong bejaarde race orgels die in Nederland liggen. Er is gekozen voor een kleine competitie om meer ¼ ton eigenaren de kans te geven aan één of meerdere evenementen mee te doen. De punten van maximaal drie evenementen tellen mee.

  Voor de 5e DQTC 2017 tellen onderstaande evenementen mee:

  1. Almere Regatta, 20 - 21 mei @ Muiderzand

  2. Flevoland Regatta = ONK 1/4 Ton, 16 - 18 juni @ Lelystad

  3. Deltaweekend, 23 - 25 juni @ Colijnsplaat

  4. Hollandsche Delta 1/4 Ton Regatta, 1 - 2 juli @ Willemstad

  5. Pampus Regatta, 9 - 10 september @ Durgerdam

  Rating

  De eerste ¼ tonners zijn eind jaren ’60 ontworpen, en de laatste halverwege de jaren ’90. Het is dan ook niet eerlijk om ¼ tonners zonder rating tegen elkaar te laten varen. De DQTC wordt gevaren onder ORC handicap. De Noordzee Club en het Watersportverbond proberen voor de Almere Regatta nog een gratis groepsmeting te organiseren voor 1/4 tonners. Houd hiervoor de website www.kwarttonzeilers.nl goed in de gaten.

  Winnaar

  Na de Pampus Regatta in september weten we wie de opvolger wordt van de Westerly GK24 Racykaltrant van Sylvia ter Meulen (winnaar 2013), het Waarschip ¼ ton Spoom van Leo Loman (2014), de Zeeton 24 Larissa van Jos Kroon (2015) en de Robber 3E Second Wave van Bart Snel (2016)!

  Meer info

  Meer info over de DQTC 2017 en de revival van de ¼ tonners is te vinden op www.kwarttonzeilers.nl 

  Geïnteresseerden kunnen contact met de organisatie opnemen via kwarttonzeilers@gmail.com

  De Facebookpagina van de Nederlandse ¼ ton vloot www.facebook.com/kwarttonzeilers is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de internationale ¼ ton pagina en een grote verzameling foto’s van ¼ tonners en Quarter Ton Cups. 

  We hopen dit jaar weer meer ¼ tonners te mogen begroeten. Er liggen genoeg mooie rappe bootjes voor een prikkie te koop, dat kan wellicht ook een handje helpen!  << Terug  NIEUWS

  Lees het laatste nieuws, bekijk de uitslagen of lees de SONT

  FOTO'S

  Bekijk hier de laatste albums. Wanneer jullie nog foto's hebben dan kunnen jullie die ook naar ons toe sturen.

  WEDSTRIJDEN

  Bekijk wanneer er wedstrijden zijn, ook vind je hier de uitslagen en rangen en standen.
      


  2015 - Zeilvereniging Workum - info@zvworkum.nl - Makke troch Roeloffopma.nl