HOME ACTUEEL WEDSTRIJDEN VRIJWILLIGERS VERENIGING CONTACT
Maak uw keuze:

 • Bestuur
 • Leden
 • Verenigingscompetitie
 • Sponsoren
 •  

  De Verenigingscompetitie in District Noord is bedoeld om verenigingsleden die wel eens met de elementen van de wedstrijdzeilsport willen kennismaken, die gelegenheid te geven. Het is steeds weer verbazend hoe veel zeilvaardigheid men opsteekt tijdens zo’n avondje wedstrijdzeilen. Dat heeft ook zijn uitstraling naar de deelnemende verhuurbedrijven en zeilscholen, die ook elk jaar weer hun schepen belangeloos ter beschikking stellen.

   Algemeen

   Sinds 1998 wordt de Verenigingscompetitie georganiseerd door het Watersportverbond District Noord. Deze competitie is destijds in Fryslân gestart om watersportverenigingen en zeilscholen dichter bij elkaar te brengen. Iedere vereniging komt per wedstrijdavond met 3 teams, die per team in een standaard polyestervalk zeilen waarin de zeilscholen ook zelf lesgeven. De bemanning per boot bestaat bij voorkeur uit een geoefend stuurman en een verenigingslid dat graag eens wil kennismaken met de spannende aspecten van dit zeilspel. Het doel van de verenigingscompetitie is immers om nieuwe zeilers in aanraking te laten komen met de wedstrijdsport.

   

  Afhankelijk van het aantal deelnemende verenigingen per divisie wordt er 4 – 6 avonden gezeild. De finale van de competitie vindt plaats in Heeg met circa 65 boten.

   

   Organisatie

  De competitie wordt op doordeweekse avonden in het voorseizoen gezeild. Jaarlijks wordt per divisie een divisieleider aangewezen uit het winnende team per divisie. De divisieleider regelt de planning van de wedstrijden naar de overkoepelende organisatie van het Watersportverbond District Noord. Die planning komt voort uit het overleg dat hij heeft met de teamcaptains in zijn divisie. De teamcaptains op hun beurt hebben hun wedstrijddatum in overleg met de zeilschool aan hun wedstrijdwater vastgesteld. Iedere vereniging verzorgt een wedstrijdavond, compleet met wedstrijdorganisatie, startschip, materialen en een contra startschip annex rescue- cq begeleidingsboot en een protestcommissie cq arbiter. Zo zijn er per divisie in het voorseizoen dus 5 tot 6 wedstrijdavonden. Per wedstrijdavond van de desbetreffende vereniging is er voorts een palaver vooraf, waar de laatste bijzonderheden voor de wedstrijd worden gemeld en er om de boten wordt geloot. Per avond worden er steeds 2 wedstrijden gepland.

   Competitie

   De wedstrijdpunten worden per divisie per wedstrijdavond door de wedstrijdleiding naar de verbondsorganisatie gestuurd, waar de stand wordt verwerkt en daarna via de website van het Watersportverbond gepubliceerd wordt. Aan het einde van het seizoen, bij voorkeur eind augustus, wordt de slotavond in Heeg georganiseerd. Dan wordt er door alle teams tegelijk gezeild om de kampioenstitel in iedere divisie met als einduitkomst ook de kampioen over alles. Het is een zeilpartij met ongeveer 60 polyester valken op het Heegermeer en nadien ongeveer 150 mensen in feestelijke sfeer bijeen voor de prijsuitreiking in het dorpshuis van Heeg. De kampioenen in iedere divisie en de kampioen over alles worden dan bekendgemaakt en meteen gehuldigd. De kampioenen in divisie 2 en 3 promoveren het volgende jaar naar een divisie hoger en de slechts presterende verenigingen uit divisie 1 en 2 degraderen naar divisie 2 en 3. Divisie 4 kent geen promotie of degradatie omdat er in Groningen en Drenthe veel minder wedstrijdwater beschikbaar is, waardoor er daar slechts 1 divisie kan worden georganiseerd.

   Contact

  Via het secretariaat kunt u zich aanmelden. De aanmelding wordt dan doorgestuurd naar ons contactpersoon Frans Wiersema, mail: franswi@hotmail.com   NIEUWS

  Lees het laatste nieuws, bekijk de uitslagen of lees de SONT

  FOTO'S

  Bekijk hier de laatste albums. Wanneer jullie nog foto's hebben dan kunnen jullie die ook naar ons toe sturen.

  WEDSTRIJDEN

  Bekijk wanneer er wedstrijden zijn, ook vind je hier de uitslagen en rangen en standen.
      


  2015 - Zeilvereniging Workum - info@zvworkum.nl - Makke troch Roeloffopma.nl