Grote drukte verwacht op vaarweg Kornwerderzand in vaarseizoen

Geplaatst op 05-06-2022  -  Categorie: Algemeen

Rijkwaterstaat verwacht dit vaarseizoen tot en met september meer hinder en vertragingen bij Kornwerderzand. Hoewel Rijkswaterstaat haar best doet de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden vaarweggebruikers geadviseerd hun reis goed voor te bereiden, de drukste momenten te vermijden en rekening te houden met langere wachttijden bij het passeren van de bruggen en sluizen bij Kornwerderzand. 

Werkzaamheden Afsluitdijk in combinatie met recreatiedrukte

In de komende periode is voor werkzaamheden aan de A7 een deel van de weg ter hoogte van de bruggen bij Kornwerderzand afgezet. Hierdoor kunnen weggebruikers maar van één van de twee rijstroken per richting gebruik maken. Er is minder ruimte voor het wegverkeer om na een brugdraaiing weg te rijden, waardoor op de weg langere files dan gebruikelijk kunnen ontstaan. Omdat er meer recreatievaart is in de zomer, moeten de bruggen vaker draaien. Om de langere files op de A7 weg te werken, kan het gebeuren dat de bruggen minder vaak gedraaid worden en de wachttijden op het water oplopen.

Samen voor betere doorstroming

De drukte op de weg en het water bij Kornwerderzand is een jaarlijks terugkerende situatie in de periode van mei tot en met september. Vanzelfsprekend, het is een veelgebruikte route tussen de Waddeneilanden en het IJsselmeer voor recreanten. Rijkswaterstaat heeft al meerdere maatregelen genomen om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Deze zijn naar verwachting niet genoeg om de grote hinder te voorkomen tijdens het komende recreatieseizoen. 

Op deafsluitdijk.nl kun je meer informatie vinden over de werkzaamheden. Volg ons ook via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Heb je vragen, mail dan naar loket@deafsluitdijk.nl of bel met 0800-6040.

(Bron: Watersportverbond)


itsoal-logo-def
bakkerij-van-der-werf

Zeilvereniging Workum

Adres

Zeilvereniging Workum
Secretariaat: Sud 113
8711 CT Workum

Stuur een e-mail

Contact

siraterces.[antispam].@zvworkum.nl