symposium met het thema ‘Duurzaam Varen’

Geplaatst op 28-05-2022  -  Categorie: Algemeen

De Harlinger Watersportvereniging organiseert op vrijdag 16 september 2022 op de Maritieme Academie in Harlingen een symposium met het thema ‘Duurzaam Varen’.  Het symposium is toegankelijk voor iedereen met interesse in watersport en varen. De toegang is gratis. 

WSV ORGANISEERT SYMPOSIUM DUURZAAM VAREN

De Harlinger Watersportvereniging (HWSV) bestaat 90 jaar in 2022 en organiseert vanwege dit jubileum het Symposium Duurzaam Varen. Het symposium is op vrijdag 16 september 2022 vanaf 13.00 uur in de Maritieme Academie, Almenumerweg 1 te Harlingen.

In deze tijd waarin de zorg voor het klimaat en milieu van levensbelang is, zijn er ook in de watersport allerlei ontwikkelingen om recreëren op het water nu en in de toekomst duurzaam te maken. Hoe lozen we het vuilwater op een verantwoorde manier en welke antifouling smeren we op de boot? Wat doe je met plastic afval? Wat gebeurt er met al die polyester weesboten, die onze sloten en kanalen verstoppen? En is emissieloos varen in de watersport iets voor de verre toekomst of varen we al over enkele jaren allemaal elektrisch of op waterstof? Wat is de stand van zaken voor wat betreft de technische ontwikkelingen op dit gebied? Welke obstakels zijn er nog? Hoe staat het met de regelgeving? En zijn we er als watersporter klaar voor? In dit symposium proberen sprekers en deelnemers antwoorden te vinden op deze vragen.

Er zijn tijdens het symposium workshops waarin verschillende aspecten van duurzaam varen aan de orde komen zoals elektrisch en fossielvrij varen, varen op waterstof, lozen van toiletwater, gebruik van antifouling en het groeiende aantal bootwrakken. Er zijn presentaties van onder andere de Maritieme Academie, Waterrecreatie Nederland, Stifting foar Elektrysk en Fossylfrij Farre Fryslân en de Stichting Jachtrecycling Nederland.

Inleider en dagvoorzitter is Florian Dirkse. Dirkse is zeezeiler en richtte samen met Boyan Slat de inmiddels wereldwijd opererende organisatie The Ocean Cleanup op, schrijver van het boek The Green Miles en tevens bekend van zijn rol als Kapitein Iglo in reclame voor Iglo-vissticks.

Het symposium is toegankelijk voor iedereen met interesse in watersport en varen. De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.hwsv.frl/symposium  en daar is ook meer informatie te vinden.

 

Nadere informatie: Jubileumcommissie HWSV, Bernard Kramer 06 28317388


itsoal-logo-def
bakkerij-van-der-werf

Zeilvereniging Workum

Adres

Zeilvereniging Workum
Secretariaat: Sud 113
8711 CT Workum

Stuur een e-mail

Contact

siraterces.[antispam].@zvworkum.nl