Uitloop renovatie bruggen Tsjerk Hiddessluizen Harlingen

Geplaatst op 01-04-2024  -  Categorie: Algemeen

De renovatiewerkzaamheden aan de bruggen van de Tsjerk Hiddessluizen te Harlingen zijn in volle gang. De bruggen bleken echter in een slechtere staat dan gedacht. Daarom moesten er extra werkzaamheden uitgevoerd worden. De tijdelijke bruggen blijven langer liggen en de doorvaarthoogtebeperking (7,8m + NAP) blijft langer gelden.

Mogelijkheid om de sluis te passeren 3-4 april.
Tussen het moment van het verwijderen van de tijdelijke bruggen en het plaatsen van de nieuwe bruggen, hebben schepen de mogelijkheid om de sluis te passeren. Dit is in de nacht van woensdag 3 april vanaf 23.00 uur tot donderdag 4 april 05.00 uur. Schepen kunnen dan zonder hoogtebeperking door de sluis. 

  • Tussen 2 t/m 8 april worden de nieuwe bruggen geplaatst. Dan worden ook de tijdelijke bruggen weggehaald. Tijdens deze periode is de brug volledig gestremd voor het weg- en vaarwegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen over de tijdelijke brug via het sluisterrein.
  • Tussen 8 t/m 12 april worden de nieuwe bruggen getest. Het autoverkeer kan er dan langs, voor het vaarverkeer wordt de brug niet bediend. Er geldt en hoogtebeperking van 6,7m +NAP. Vaarverkeer hoger dan 6,7 meter moet omvaren via Lemmer of Stavoren

Meer actuele info bij de Proivincie Friesland: https://www.fryslan.frl/th-sluizen 


itsoal-logo-def
bakkerij-van-der-werf

Zeilvereniging Workum

Adres

Zeilvereniging Workum
Secretariaat: Sud 113
8711 CT Workum

Stuur een e-mail

Contact

siraterces.[antispam].@zvworkum.nl